Kappadokien

Kappadokien

Kappadokien ligger midt i midt i Tyrkiet. I den byzantinske periode udgjorde det grænseområdet op til de østlige kulturer. Kristendommen forblev den dominerende religion i Kappadokien da islam trængt op fra den arabiske halvø i 700-tallet. Årsagen har bl.a. været at landskabet er ualmindelig svært at indtage med dets mange søjleformede klipper.

Landskabet her et mageløst, eventyrligt og uimodståeligt. Det er vinden og regnen, der gennem millioner år har skabt disse særprægede landskaber, hvis overflade består af porøs lavamateriale. Fra tidernes morgen har mennesker forstået at udnytte klipperne til boliger. Man skulle tro at det var umuligt, men der bor stadig flere tusinder i klipperne. De fleste er relativt moderne med el, varme og internet.

Se flere fotos fra Kappadokien

01337

Det siger sig selv at stedet indbyder til turisme, men heldigvis er området meget stort og turismen ikke overvældende stor, så det er stadig her man kan finde eventyret.

Flere steder i Kappadokien finder man underjordiske landsbyer hvor indbyggerne over jorden søgte ned i under fjendtlige angreb. Her kunne leve mange tusinder mennesker i længere perioder.

   DSC_0174_3194

 

Store sten blev skubbet ud og blokerede gangene for fjenden.

DSC_0183_3203

Mange steder finder man store hulrum i klipperne der har tjent som kirker i den byzantinske periode.

Det er en storslået oplevelse at se landskabet fra oven på en af de mange ballonture der finder sted hver dag.

Vælg mellem disse foredrag